Şebnem Aksu (1955) ile Birnur Bilginoğlu (1956) adlı iki genç şarkıcı, plak çıkartabilmek amacıyla şirketlere başvurmuştu. O sırada bir üçlü kurmak isteyen yapımcı Şanar Yurdatapan, iki gencin yanına Sibel Egemen’i getirmeyi planlamıştı. Bu üçlü bir süre ŞAT Yapım tarafından eğitilmiş ve o dönem Gönül Yazar ile Gökben’e plak kayıtlarında vokal yapmıştı.
Ancak, Sibel Egemen’in Ankara’da öğrenci olması üçlünün çalışmalarını etkilemiş, yerine Bilgen Bengü (1959) alınarak gruba son şekli verilmişti.
Üçlüye provalar ile kayıtlar sırasında etraftakilerin ‘cici kızlar’ demesi üzerine grubun adı Cici Kızlar olmuştu.
Cici Kızlar ilk 45’likleri Bak Şu Çocuğa Bana Göz Ediyor Anne/Olmaz ki ile piyasaya merhaba derken umdukları ilgiyi o günlerde bulamamıştı.
Eurovision Şarkı Yarışması’nın ilk Türkiye finaline Attila Özdemiroğlu bestesi Delisin’le katılan Cici Kızlar büyük başarı göstererek Semiha Yankı’yla birinciliği paylaşınca bir gecede tüm ülkenin sevgisini kazanmıştı. Final gecesi sahnede noterin uzattığı iki zarftan birini çeken Bilgen Bengü’nün elindeki zarf boş çıkınca Semiha Yankı, Seninle Bir Dakika’yla İsveç’teki 1975 Eurovision finalinde Türkiye’yi temsil etme hakkını kazanmıştı.
Yarışmanın ardından kısa sürede çok yol alan üçlü iki yılda, biri Vakko için özel (Gencim Yaşamayı Severim/Deli Gönlüm-1975) olmak üzere dört 45’lik çıkardı (Delisin/Rengarenk-1975, I-Ih/Gülebilmez Gülüm Bahar Sensiz-1976, Uçtu Uçtu/Sev Sev Sev-1976).
1976’da ise Tak Dedi Canıma adlı on bir parçalık uzunçaları yayınlamalarına rağmen müzikseverlere Cici Kızlar’ın dağılacakları açıklandı. Amatör ruhla kurulmuş topluluğun dağılma gerekçesi, profesyonel müziğin şartları ile özel yaşamları arasındaki uyumsuzluktu.
Bağlı oldukları ŞAT Yapım, yeni kızlar bulup grubu devam ettirmeyi düşünse de, sonra Cici Kızlar’ı tatlı anı olarak tarihe bırakmaya karar vermişti.
Kontratın bitiminde ‘kıvırcık Bilgen’ pop müziğe devam ederken, ilk solo 45’liği Söyle Kimdi O/Bizim Olsun’u 1977’de çıkarmıştı.