1926 İstanbul doğumlu Faruk Akel, konservatuara devam ettikten sonra lisede orkestrasında saksafon çalarak sahneye çıkmaya başladı. 1951’de bir süre 14 kişilik büyük caz orkestrasında yer aldı ve ardından kendi topluluğunu kurdu.
Orkestra hem sahne çalışmalarıyla, hem de radyodaki Caz Saati programında piyanoda Bülent Önal, trompette Mişon Tıkıryan, davulda Zeki Akartürk, vurmalılar ve alto saksta Faruk Akel, vokalde Rafael De Luna’lı kadroyla müzikseverlerin beğenisini kazandı. Farklı orkestralarda da çalışan çıkan Faruk Akel, başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde beş yıl müzik yapıp ülkeye döndü.
Nefesli enstrümanları ustalıkla çalan Akel ile topluluğu, 1963’de Boğaziçi Müzik Festivali’nde en iyi orkestra ödülünü de kazandı.
O dönem Beatles şarkılarını en iyi icra eden ekip diye de ünlenen Faruk Akel Show Orkestrası’nda Nejat Alpay (davul), Gianni Penzo (bas gitar), Doruk Onatkut (piyano), Umut Kırgöz (vokal), Oktay Yurdatapan (vokal), Faruk Akel (saksafon) yer alıyordu. Kundurama Kum Doldu‘nun düzenlemesiyle ve Macarena gibi Latin parçalarla bilinen orkestraya 1964’de Onatkut ile Yurdatapan’ın yerine Mustafa Toroslu (saksafon) ve Şefik Uyguner (flüt, piyano) katıldı.
1966’da bir ara Almanya’da orkestrasıyla sahne alan Faruk Akel uzun süre Salim Ağırbaş (davul), Zafer Dilek (gitar), Müfit Kiper (trompet), İzzet Bici (gitar, vokal), Taner Akansel (org, bas gitar), Erol Erginer (saksafon), Cem Taylan (davul), Turgut Dalar (piyano), Arif Gürmen (vokal), Yalçın Oral (davul), Çetin Çalışır (davul), Taşkan Güleşoğlu (bas), Maruşka (keman), Oğuz Şimşek (davul), Atilla Aksel (org, keman), Doğan Çakıroğlu (gitar), Merih Dumlu (bas gitar) gibi önemli isimlerle orkestrayı ayakta tuttuktan sonra müzik yaşamına tek başına devam etti.