HARAMİLER

Anadolu popun ilk adımlarında önemli payı olan Haramiler’den yıllar sonra, beş genç müzisyen Eskişehir’de yine Haramiler adıyla müziğe başlamıştı. Yaptıkları Anadolu popa yakın olduğu için bu adı seçmişlerdi. İlk gruptan ‘Harami’ Uğur Dikmen de izin verince çıkış albümleri Alın Yazısı’na Haramiler diye imza atmışlardı.

Ayhan Yener (vokal, bağlama), Hakan Oral (gitar, davul program), Mehmet Kurban (davul), Emrah Yurtçu (tuşlular), Cumhur Başaran’dan (bas gitar) oluşan yeni Haramiler, Alın Yazısı albümünde Anadolu popu güçlü vokal ve güçlü ritm desteğiyle canlandırmayı denemişti.

Aşık Veysel’in Kara Toprak’ı ile anonim Drama Köprüsü’nden başka albüme sekiz de beste koyan Haramiler’in Alın Yazısı’ndaki iddialı yorumu yabana atılır değildi ama, yeterli tanıtım yapılamayınca arzulanan başarı gelememişti.

Aradan dört yıl geçti ve yapımcı Erol Köse’nin kanatları altına aldığı Haramiler, 2002’de bol makyajlı, keskin bakışlı vokalistin öne çıktığı kliple televizyonda belirdi. ‘Kar Yağıyor Bu Gün Ankara’ya adlı ikinci albümde sound yumuşamış, parçalara yaylılar sokulmuş, Livaneli’den Leylim Ley, Aşık Mahzuni’den İnce İnce, Bora Ayanoğlu’dan Fabrika Kızı ve Dadaloğlu, Emmioğlu gibi kulaklarda yer etmiş eski şarkı sayısı artmıştı. Besteler ise, 60’lı-70’li yılların parçalarından izler taşımaktaydı. Ayrıca basçı değişmiş, Cumhur Başaran’ın yerine Orçun Gündem gelmişti; bağlamayı da Ayhan Yener’in yerine Bülent Kavcıoğlu çalmıştı…

İki albümün devamını getiremeyen Haramiler çalışmalara son verirken vokal Ayhan Yener, 2005 tarihli Keloğlan Kara Prense Karşı filminin müziği ile Cem Karaca’ya saygı albümü Mutlaka Yavrum gibi ortak çalışmalarda yer almıştı.

error: Content is protected !!